Reading – intuitivna analiza stanja

Ob prvem obisku Ina z uporabo svojih jasnovidnih sposobnosti izvede ti. »reading« oz. intuitivni uvid v situacijo posameznika.
Intuitivni uvid zajema uvid v različna področja – zdravje, kariero, finančno stanje, družinske, partnerske in poslovne odnose ali zgolj v določene vsakodnevne probleme ali težave.
Na podlagi intuitivnega uvida posameznik dobi vpogled v svojo življenjsko situacijo ali konkretnem problem. Ina posamezniku preda informacije, pomembne za razumevanje danih okoliščin. V nadaljevanju, preko osebnega svetovanja, pa Ina z uporabo svojih posebnih sposobnosti in različnih tehnik pomaga odpraviti vzrok težav.

Osebno svetovanje

Ina s pomočjo intuitivnih uvidov najprej ugotovi izvor (korenine) težav.

Izvor težav je lahko psihičen ali karmičen, lahko pa izvira globoko iz otroštva, iz podzavesti.

Izvor težav posamezniku pomaga odpraviti s pomočjo posebnih sposobnosti, ki jih poseduje in uporabo različnih tehnik. Ina med drugim uporablja tudi Theta healing metodo, podkrepljeno v kvantni fiziki, ki dokazuje univerzalno povezanost s poljem izvorne oz. univerzalne energije. Hkrati posameznika uvede v različne tehnike samozdravljenja.

Tekom osebnega svetovanja posamezniku pomaga razrešiti fizične in čustvene težave ter izboljšati počutje, družinske, partnerske ali poslovne odnose.

Ina rada uporabi prispodobo, da zdravo drevo in bujno razraščena krošnja drevesa ne uspeva brez zdravih in močnih korenin. Ina pomaga pozdraviti korenine (izvor težav) in posledično se lahko drevo (človek) pozdravi in krošnja drevesa (človekovo življenje) zacveti in obogati.

Če je potrebno, sodelujejo pri reševanju težjih primerov tudi njeni sorodniki.

Glavno pa je, da sodeluje tisti, ki pride k njej po pomoč. Ina pričakuje resen pristop in aktivno vključevanje v terapijo. Pomembno je, da verjamete v dejstvo, da se lahko vsega naučite ter spremenite svoja prepričanja o sebi in drugih in da lahko posledično povsem spremenite svoje življenje. Ina pravi, da ima človek v sebi mnogo več moči, kot si misli, in da zmore mnogo več, kot si sploh upa pričakovati.

Radiofrekvenca – CPT Tehnologija

V Bio Dinedri uporabljamo inovativni aparat, zasnovan na revolucionarni CP Technology™.

Kako deluje?

Radiofrekvenčna metoda, ki temelji na inovativni kapacitativni CP Technology™ omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, subkutisa in globinsko ležečega tkiva brez bolečine.

Uporablja se v zdravstvene namene in estetske namene.

Uporaba v zdravstvene namene:

Radiofrekvenčna terapija z visokofrekvenčnim elektromagnetnim valovanjem omogoča globinsko prodiranje radio frekvenc v mehka tkiva in globinsko doseganje vseh bolečih točk. S tem globinsko segrevamo prizadeta tkiva. Posebej pomembno je, da je temperatura, dosežena v globinskih slojih, višja od temperature na površini kože. Posledično raztegnemo tkivo, povečamo pretok krvi skozi tkivo ter spodbudimo aktivnost limfnega sistema, metabolizma in tvorbo novega kolagena. Toplota namreč spodbuja sprostitev tkiv in mišic in povečuje njihovo oskrbo s kisikom in hranili, kar pripomore k odpravljanju bolečin, začetku regenerativnih procesov, zmanjšanju oteklin  in povečanju gibljivosti.

Poglavitna prednost FMS je, da lahko (za razliko od raznovrstnih manualnih terapij) prizadeta mesta tretiramo globinsko. Radio frekvence namreč prodirajo v globine mehkih tkiv in s tem lahko obolela oziroma prizadeta mesta tretiramo pri izvoru.

Indikacije:

 • akutne, kronične in športne poškodbe
 • bolečine v mišicah zaradi preobremenjenosti zaradi treninga
 • bolečine v kolenu
 • bolečine v kolku
 • bolečine v ledveno križnem predelu (tudi bolečina po poteku ishiadičnega živca)
 • bolečine v vratnem delu hrbtenice
 • zmrznjena rama in utesnitveni sindrom rame
 • bolečine v komolcu
 • bolečine v zapestju (sindrom zapestnega prehoda)
 • miofascialne boleče točke
 • poškodbeni edemi
 • bolečine v tetivih (ahilova tetiva)
 • bolečine v notranjih organih (jajčniki)
 • povečanje gibljivosti vezivnega tkiva
 • bolečine pri obrabi sklepov
 • povečanje mobilnosti sklepov

Pri uporabi za namen lajšanja bolečin in povečanju gibljivosti so rezultati odvisni od stopnje resnosti težav.

Uporaba v estetske namene:

Pri uporabo z estetske namene segrevamo globje plasti kože in s tem pospešujemo prekrvavitev in tvorbo novega kolagena. Segrevanje tkiva v dermisu (usnjici) in subkutisu (podkožju) privede do krčenja vezivnih kolagenskih vlaken in stimulira fibroblaste (celice v globljem sloju kože ali dermisu), da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. Je odlična alternativa agresivnim laserskim in kirurškim posegom.

Indikacije:

 • izboljšanje stanja kože – učvrsti in izboljša tonus kože na obrazu in vratu, zmanjšuje videz gub in poveča sijaj na obrazu
 • odstranjevanje različnih nepravilnosti na koži – brazgotin po aknah, starostnih (sončnih) peg, razširjenih in zamašenih por, hiperpigmentacije
 • oblikovanje in učvrščevanje telesa – pomaga pri odpravljanju brazgotin in strij ter odpravljanju maščobnih oblog in celulita,

Pri uporabi v estetske namene so spremembe opazne že po prvi terapiji, končni učinek pa je viden v roku 2-6 mesecev, ko se začnejo tvoriti nova kolagenska vlakna.

Magnetna FSM terapija

V Bio Dinedri uporabljamo TESLA Former napravo, ki s funkcionalno magnetno stimulacijo, kjer dosežemo magnetno polje do moči 3 Tesla, omogoča stimulacijo globokih živčnih struktur in posredno stimulacijo globokih mišičnih struktur. FMS proizvaja pulzirajoče magnetno polje, ki aktivira oslabljene mišice ter jih krepi, deluje protibolečinsko in pospeši celjenje. Prednost FMS je predvsem aktivacija globokih mišic, terapija se lahko izvaja brez neposrednega stika s kožo (skozi obleko).

Uporablja se v zdravstvene namene in estetske namene.

 Uporaba v zdravstvene namene:

Magnetna terapija je namenjena sproščanju mišic. Omogoča stimulacijo globokih mišičnih struktur, ki jih ne moremo doseči z elektroterapijo. Izboljšuje mikrocirkulacijo, pospešuje limfni obtok, izboljša mišični tonus in spodbuja metabolizem.

Indikacije:

 • Motnje mišičnoskeletnega sistema: degenerativni artritis, revmatoidni artritis, bolečine v vratu, bolečine mišic
 • Motnje hrbtenice
 • Zdravljenje inkontinence (urin, blato, bolečine prostate)
 • Zdravljenje oslabljenih mišic medeničnega dna po porodu ali kirurških posegih
 • Rehabilitacija živcev ali mišic po zlomih
 • Lajšanje bolečin pri mišični atrofiji, krčih, otrdelih sklepih
 • Zmrznjena rama
 • Regeneracija po poškodbah in travmah

 Uporaba v estetske namene:

Magnetna terapija s stimulacijo globokih mišičnih struktur izboljša mišični tonus. TESLA Former prestige omogoča pulzirajoče magnetno polje, ki ima vpliv na motorične živce kateri posledično povzročijo mišične kontrakcije oz. stimulacijo na mestu apliciranja. S tehnologijo FMS uspešno povečamo mišično maso po večkratnih ponovitvah na istem področju telesa. Daje občutek intenzivne vadbe.

Indikacije:

 • krepljenje mišic na predelu zadnjice, trebuha, stegen, rok

Na neinvaziven in neboleč način oblikujemo telo ter brez naporov krepimo mišice in izboljšamo mišični tonus. Izboljšuje gibalno učinkovitost, mikrocirkulacijo in pospešuje limfni obtok.

Cedrov sod z zeliščno paro ali ruska Fitobochka

Star ruski pregovor pravi: »Tisti dan, ko se savnaš, se ne postaraš«.  Sibirci slovijo po odličnem zdravju, vzdržljivosti in moči, čeprav živijo v zelo težkih življenjskih pogojih. Eden od razlogov za to je tudi redna uporaba savne, kar je del njihove kulture.

V Bio Dinedri sledimo temu pregovoru in svojim strankam nudimo savnanje v cedrovem sodu (rus. “fitobochka”).

Kaj je cedrov sod?

Cedrov sod (rus. “fitobochka”) je izdelan ročno iz lesa sibirske cedre, stare od 300 do 400 let. Samo drevo je med sibirskimi narodi izredno cenjeno. Je simbol zdravja, moči in dolgoživosti. Sibirska cedra ima največ fitoncidov, rastlinskih baktericidov z močnim antimikrobnim delovanjem. Fitoncidi, ki jih izločajo cedre, delujejo proti zdravju škodljivim mikroorganizmom.

Način savnanja

Gre za savnanje z zeliščno paro, kjer je glava zunaj soda, s čimer se zmanjša verjetnost negativnih posledic pregrevanja. Temperaturni režim je praviloma od 42 do 45ºC, priporočljivi čas tretmaja je 15 min.

Zahvaljujoč se eteričnim oljem in fitoncidom, ki jih vsebuje les altajske cedre, ter pari z zeliščnimi pripravki, je z uporabo cedrovega soda mogoče doseči neverjeten zdravilni in pomlajevalni učinek.

Kakšni so učinki savnanja v cedrovem sodu?

Pri savnanju v cedrovem sodčku z zeliščno paro se razširijo krvne žile, izboljša se prekrvavitev kože, mišic, sklepov, notranjih organov, stimulira se presnova na celični ravni, poveča se izkoristek kisika in izločanje ogljikovega dioksida. Zaradi obilnega znojenja se poveča aktivnost žlez z notranjim izločanjem in žlez lojnic, kar pripomore k razstrupljanju telesa. Poveča se tudi aktivnost srca in žil, ki pa nista obremenjena kot pri klasičnem savnanju, saj glava ni izpostavljena visokim temperaturam. Telo se očisti strupov, metabolizem se normalizira, koža se očisti, postane elastična, mehka, poveča se odpornost organizma, poveča se izločanje endorfinov ali hormonov sreče, kar prispeva k boljšemu počutju. Blagodejno vpliva na živčni sistem, pomirja, izboljša koncentracijo, izboljša se kakovost spanja.

Uporaba cedrovega sodčka z zeliščno paro se priporoča pri:

 • stresu, sindromih kronične utrujenosti, napetosti v mišicah in bolečinah v sklepih
 • boleznih mišično-skeletnega sistema (osteohondroza, artroza, išijas, artritis)
 • boleznih perifernega živčnega sistema
 • boleznih srca in ožilja (hipertenzija, hipotenzija, ishemična distonija, aritmija, bradikardija, ateroskleroza), postinfarktnem stanju in stanju po možganski kapi (vendar šele po 6-ih mesecih po napadu)
 • boleznih ledvic in sečil (urolitiaza, pielonefritis, cistitis)
 • kroničnih bolezni rodil
 • boleznih dihalnih organov (kronični traheitis, bronhitis, astma, pljučnica)
 • dermatoloških problemih (dermatitis, psoriaza, akne)
 • raznih vnetjih
 • zmanjšani odpornosti oz. oslabljenem imunskem sistemu
 • hormonskem neravnovesju (uravnava delovanje ščitnice in trebušne slinavke, nadledvičnih in genitalnih žlez)
 • povišanem sladkorju in holesterolu v krvi
 • prekomerni teži in celulitu

Ročna limfna drenaža

Kaj je ročna limfna drenaža?

Limfna drenaža je metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema s pomočjo ročne tehnike.

Namenjena je spodbuditvi krvnega in limfnega sistema. Slednji je v telesu odgovoren za odvajanje tekočine, filtriranje toksinov in izločanje odpadnih snovi iz tkiv.

Ročna limfna drenaža se izvaja s počasnimi, enakomernimi in vztrajnimi nežnimi pritiski na telo v smeri limfnega obtoka. S tem se posnema utrip limfnih žil in pospešuje delovanje limfnega sistema ter mehanično potiska odvečno tekočino iz tkiva v limfni obtok.

Kakšni so učinki?

Ročna limfna drenaža se uporablja v zdravstvene in estetske namene, in sicer za:

 • razstrupljevanje telesa (z limfno drenažo odstranjujemo odpadne snovi in tekočin iz vezivnega tkiva ter tako čistimo organizem),
 • odpravljanje oteklin (edemov),
 • pomoč pri okrevanju po operativnih posegih,
 • odpravljanje zabuhlosti in podočesnih mešičkov,
 • za ohranjanje napete in elastične kože,
 • kot pomoč pri zmanjševanju telesne teže (v povezavi s telesno aktivnostjo in pravilno prehrano),
 • zmanjšanje celulita (v povezavi s telesno aktivnostjo in pravilno prehrano),
 • splošno relaksacijo pri napetosti in stresu,
 • ohranjanje dobrega delovanja limfnega sistema in s tem ohranjanje imunske odpornosti organizma.

Tuina masaža – masaža meridianov in akupresurnih točk

Kaj je tuina masaža?

Tuina masaža je manualna tehnika, s katero se preko meridijanov (energetskih poti v človekovemu telesu preko katerih teče življenska energija, ki jo imenujemo Qi) in akupresurnih točk odstrani energijske blokade ter uravnoteži energetsko stanje v telesu. Preko tuine masaže se vzpostavi pretok Chi-ja preko meridianov, kar omogoči telesu samozdravljenje, prav tako ponuja širok nabor tehnik, manipulacij, prijemov, ki odpravijo mnogo težav, saj vpliva tako na fizično kot tudi na psihično stanje telesa.

Kakšni so učinki?

Tuina masaža se uporablja preventivno za sproščanje, revitalizicijo in harmonizacijo ter s tem preprečitev procesa nastajanja bolezni in krepitev imunskega sistema.

Kurativno se uporablja predvsem za zdravljenje poškodb hrbta, ki nastanejo zaradi obremenitev ali nepravilnih gibov, za zdravljenje nategnjenih mišic, vnetih vezi, mišic, sklepov in živcev, išiasa, revmatizma in artritisa. Zelo priporočljiva je za zdravljenje zvinov in drugih športnih poškodb.

Kioneziotaping

Kaj je kineziotaping?

Kineziotaping je tehnika lepljenja posebnih elastičnih lepilnih trakov, ki povzročijo aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema. Trakovi se lepijo na ciljna mesta po različnih tehnikah z namenom zmanjšati bolečino, izboljšati funkcije mišic, podpreti funkcije sklepov ali doseči drug želeni učinek.

Kakšni so učinki?

Terapija s kinezio trakovi se uporablja za:

 • zmanjševanje bolečin,
 • pomoč pri stabilizaciji (opori) sklepov, izboljšanje obsega gibljivosti sklepov,
 • podporo vezem in ligamentom,
 • izboljšanje obsega gibljivosti sklepov,
 • izboljšanje pretoka limfe in odstranjevanje zastojev v limfnem sistemu,
 • rehabilitacijo po operativnih posegih,
 • zmanjšuje otekanja, edemov in hematomov,
 • spodbujanje prekrvavitve,
 • spodbujanje mišične aktivacije,
 • zmanjševanje napetosti (tonusa) v posameznih mišicah, mišičnih skupinah.
Svetovanje Biodinedra

Poslovno svetovanje

Ina nudi pomoč tudi podjetnikom in podjetjem.

Ina s pomočjo intuitivnih uvidov izvede analizo obstoječega stanja podjetja in kadra.

V okviru poslovnega svetovanja se podjetje lahko odloči za eno ali kombinacijo naslednjih storitev:

 • pomoč pri izboljšanju komunikacije znotraj podjetja
 • pomoč pri izgradnji pozitivnih in produktivnih odnosov tako znotraj podjetja kot tudi s poslovnimi partnerji
 • pomoč pri odločanju izbire kadra
 • pomoč pri sprejemanju poslovnih odločitev
 • motivacijske delavnice, prilagojene potrebam posameznega kolektiva
 • pomoč pri obvladovanju stresa
 • pomoč pri preprečevanju izgorelosti ali odpravljanju posledic izgorelosti
 • energetsko čiščenje poslovnih prostorov in vzpostavitev prijetnega delovnega okolja
 • druge storitve, prilagojene potrebam posamezne stranke oz. podjetja